1. Po raz pierwszy odwiedzasz EDU. LEARN

    Odwiedzasz EDU.LEARN

    Najlepszym sposobem na naukę języka jest jego używanie. W EDU.LEARN znajdziesz interesujące teksty i videa, które dadzą Ci taką właśnie możliwość. Nie przejmuj się - nasze filmiki mają napisy, dzięki którym lepiej je zrozumiesz. Dodatkowo, po kliknięciu na każde słówko, otrzymasz jego tłumaczenie oraz prawidłową wymowę.

    Nie, dziękuję
  2. Mini lekcje

    Podczas nauki języka bardzo ważny jest kontekst. Zdjęcia, przykłady użycia, dialogi, nagrania dźwiękowe - wszystko to pomaga Ci zrozumieć i zapamiętać nowe słowa i wyrażenia. Dlatego stworzyliśmy Mini lekcje. Są to krótkie lekcje, zawierające kontekstowe slajdy, które zwiększą efektywność Twojej nauki. Są cztery typy Mini lekcji - Gramatyka, Dialogi, Słówka i Obrazki.

    Dalej
  3. Wideo

    Ćwicz język obcy oglądając ciekawe filmiki. Wybierz temat, który Cię interesuje oraz poziom trudności, a następnie kliknij na filmik. Nie martw się, obok każdego z nich są napisy. A może wcale nie będą Ci one potrzebne? Spróbuj!

    Dalej
  4. Teksty

    Czytaj ciekawe artykuły, z których nauczysz się nowych słówek i dowiesz więcej o rzeczach, które Cię interesują. Podobnie jak z filmikami, możesz wybrać temat oraz poziom trudności, a następnie kliknąć na wybrany artykuł. Nasz interaktywny słownik pomoże Ci zrozumieć nawet trudne teksty, a kontekst ułatwi zapamiętanie słówek. Dodatkowo, każdy artykuł może być przeczytany na głos przez wirtualnego lektora, dzięki czemu ćwiczysz słuchanie i wymowę!

    Dalej
  5. Słowa

    Tutaj możesz znaleźć swoją listę "Moje słówka", czyli funkcję wyszukiwania słówek - a wkrótce także słownik tematyczny. Do listy "Moje słówka" możesz dodawać słowa z sekcji Videa i Teksty. Każde z słówek dodanych do listy możesz powtórzyć później w jednym z naszych ćwiczeń. Dodatkowo, zawsze możesz iść do swojej listy i sprawdzić znaczenie, wymowę oraz użycie słówka w zdaniu. Użyj naszej wyszukiwarki słówek w części "Słownictwo", aby znaleźć słowa w naszej bazie.

    Dalej
  6. Lista tekstów

    Ta lista tekstów pojawia się po kliknięciu na "Teksty". Wybierz poziom trudności oraz temat, a następnie artykuł, który Cię interesuje. Kiedy już zostaniesz do niego przekierowany, kliknij na "Play", jeśli chcesz, aby został on odczytany przez wirtualnego lektora. W ten sposób ćwiczysz umiejętność słuchania. Niektóre z tekstów są szczególnie interesujące - mają one odznakę w prawym górnym rogu. Koniecznie je przeczytaj!

    Dalej
  7. Lista Video

    Ta lista filmików pojawia się po kliknięciu na "Video". Podobnie jak w przypadku Tekstów, najpierw wybierz temat, który Cię interesuje oraz poziom trudności, a następnie kliknij na wybrane video. Te z odznaką w prawym górnym rogu są szczególnie interesujące - nie przegap ich!

    Dalej
  8. Dziękujemy za skorzystanie z przewodnika!

    Teraz już znasz wszystkie funkcje EDU.LEARN! Przygotowaliśmy do Ciebie wiele artykułów, filmików oraz mini lekcji - na pewno znajdziesz coś, co Cię zainteresuje!

    Teraz zapraszamy Cię do zarejestrowania się i odkrycia wszystkich możliwości portalu.

    Dziękuję, wrócę później
  9. Lista Pomocy

    Potrzebujesz z czymś pomocy? Sprawdź naszą listę poniżej:
    Nie, dziękuję

Już 62 427 użytkowników uczy się języków obcych z Edustation.

Możesz zarejestrować się już dziś i odebrać bonus w postaci 10 monet.

Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej o naszym portalu - kliknij tutaj

Jeszcze nie teraz

lub

Poziom:

Wszystkie

Packing House Operations for Fruits and Vegetables


Poziom:

Temat: Życie codzienne


Packing houses serve as a collection centre for fruits and vegetables prior to distribution and marketing. The houses can be simple packing sheds with a limited equipment and minimal operations or a large complex that is well equipped and with facilities for specialized operations. The types of operation carried out vary with different commodities and market requirements. Produce that are destined for export or supermarket outlets are often subjected to elaborate operations compared to local markets. Some of the operations are as follows: Sorting and Trimming: Freshly harvested fruits and vegetables are sorted for uniformity in size, shape and varietal characteristics. Damaged, discoloured and decayed parts are removed to make the produce more attractive and prevent infection from the diseased parts. Washing: Washing is necessary to remove extraneous materials from the field such as dirts, chemicals and latex. This is usually done before storage or immediate retailing of the produce. In order to r educe the incident of decay, chlorine is often added to the wash water. Drying: Drying is done to remove excessive moisture from the surface of the produce. Excessive drying should be avoided to prevent wilting, shrinking and water loss. Waxing: Waxing is done on certain types of fruits and vegetables such as ginger, tomato, citrus and melons to reduce water loss, thereby reducing shriveling. In addition to that, the application of edible wax will enhance the appearance of the produce. Curing: Injured and bruised surfaces of root, rhizome and tuberous crops are allowed to heal by holding them at ambient temperatures for a few days. Curing initiates the formation of periderm layers at wound areas, thereby reducing moisture loss and microbial infection. Sufficiently cured vegetables can be stored for a longer period. Chemical Treatments: Fungicides and growth regulators are commonly used to reduce decay and undesirable growth respectively. The use of chemicals should be closely supervised and within the recommended levels for human consumption. Grading: Fresh fruits and vegetables are classified into groups according to a set of recognized criteria of quality and size, with each bearing an accepted name and size grouping. Packaging: Produce are packed in suitable containers to provide protection against mechanical and biological damages during transportation and subsequent handling operations. Packaging materials should be of accepted standards with regard to strength, ruggedness and resistance to pressure. Packages should have adequate ventilation so that produce will not warm up as a result of heat arising from respiration. Excessive ventilation, however, may result in wilting. Pre-cooling: Pre-cooling is an essential step prior to storage at low temperatures. It is the rapid removal of field heat from the produce to reduce the rate of respiration, microbial activity and refrigeration load. Pre-cooling can be done with chilled water, ice or cool air (forced air cooling), whereby the produce is cooled to the half cooling temperature. Storage: Storage at low temperatures has been an effective mean of extending the shelf-life of fresh fruits and vegetables. It also enables orderly marketing and distribution of produce in time of peak production. Temperature requirements for different produce may vary depending on variety, location, stage of maturity and other factors. It is important to note that cool storage is a tool used to maintain quality but not to improve it. Transportation: Proper handling of the produce during transportation is essential to reduce losses to a minimum and to maintain their quality from the farm to the packing house and from packing house to market. The used of refrigerated trucks to transport highly perishable and high value produce will maintain their quality over an extended duration. In non ventilated vans, temperature of the fruits or vegetables rises quickly, increasing respiration and decay. Author: Rajiv kumar Source: http://www.articlecircle.com/ - Free Articles Directory About the Author Snowman Frozen Foods Ltd. is the first company in India to [[[:1:]]] frozen and chilled food distribution system on pan India basis. India cold chain is in the best position to act as a single window logistics solution provider for our business partners offering the entire rang of integrated logistics cold chain etc.

PRZETŁUMACZ PRZY POMOCY:
Mobile Analytics